Houdoe, luchtreiziger!  is een documentaire over vergankelijkheid en afscheid maar tevens over de schoonheid van de opvolging der generaties. Daarnaast is het ook een film over de langzaamaan verdwijnende traditie van het duivenmelken.

Centraal in het verhaal staat de Brabantse familie Keeris. Vader Ad Keeris wordt met zijn 78 jaar langzamerhand te oud voor zijn intensieve hobby, de duivensport. Alle visuele voortekenen wijzen erop dat hij  het duivenmelken niet heel lang meer zal kunnen volhouden, maar hier wordt binnen de familie nadrukkelijk niet over gesproken. Wel komt Ad steeds meer aan de zijlijn te staan en komt het werk steeds meer te liggen op de schouders van zijn zoon Addy. Ondertussen staat Addy’s dochter, de 14-jarige Nina, symbool voor de aanstormende nieuwe generatie; zij blijkt een talentvol duivenmelkster te zijn. Dit familie-epos vindt zijn climax in de laatste grote duivenwedstrijd van het seizoen.

De makers geven met deze film inzicht in het proces hoe oude generaties soms bijna ongemerkt maar onafwendbaar worden opgevolgd door de jongere generaties.

dvd duivensport documentaire over duivenmelken

 

Deze documentaire  over de duivensport staat ook op DVD en kan besteld worden.

Gerelateerde projecten