Scenario opleiding Open Studio

Op 24 oktober 2014 start wederom een Open Studio Vakopleiding scenarioschrijven. Deze opleiding is geschikt is voor iedere filmmaker (in spe) die beter wil worden in het vertellen van filmische verhalen, maar ook voor iedereen met enige fantasie die zich wil ontwikkelen tot scenarioschrijver en tenslotte voor mensen die de – visuele – schrijver in zichzelf willen ontdekken of uitdiepen. De opleiding beslaat zowel de basis van het scenarioschrijven, als scenarioschrijven specifiek voor fictie, voor documentaire en voor opdrachtfilm of bedrijfsfilm. De scenario opleiding is opgezet door en wordt grotendeels gegeven door de ervaren scenarioschrijver en filmmaker Joost Schrickx.

De Scenario opleiding bestaat uit 4 afzonderlijke modules, namelijk
1. Scenario Basis (4 lesdagen)
2. Scenario Fictie (4 lesdagen)
3. Scenario Documentaire (4 lesdagen)
4. Scenario Opdrachtfilm (6 lesdagen)

Studieduur
18 lesdagen

Voor wie bestemd
De scenario opleiding is bestemd voor mensen die van scenarioschrijven hun vak willen maken maar daarnaast ook voor filmprofessionals of professionals in opleiding die reeds in de scenariofase bij een productie betrokken willen zijn.

Einddoel
Een student die de scenario-opleiding volledig volbrengt, is in staat een scenario voor een korte film, korte documentaire of opdrachtfilm, van begin tot eind te ontwikkelen. Daarnaast is hij of zij in staat de kracht en mogelijkheden van een scenario of filmplan te beoordelen en op basis van deze beoordeling eventueel verbeteringen door te voeren. De student komt goed beslagen ten ijs waar het de scenario beroepspraktijk betreft.

Vooropleiding
Voor het volgen van de Open Studio scenario opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist. Enige – actieve of passieve – affiniteit met het medium film is een pre.

Vervolgopleiding
Na het voltooien van de Open Studio Scenario Opleiding heeft een student de mogelijkheid om onder begeleiding van een ervaren docent/scenario schrijver een scenario voor een langere fictie-film, documentaire of eventueel ook Opdrachtfilm of bedrijfsfilm te ontwikkelen. Dit wordt de Masterfase genoemd.

Programma
Zie voor het programma de programma’s van de verschillende modules die onderdeel uitmaken van deze Opleiding, namelijk:
1. Scenario Basis
2. Scenario Fictie
3. Scenario Documentaire
4. Scenario Opdrachtfilm

Deel dit bericht!

Leave A Comment